Attēlu rezultāti vaicājumam “zinātnieku nakts 2017rēzeknē” 

Zinātnieku nakts “Zinātnes sasniegumi – ideju avots inovācijai” RTA 29.septembrī

 

Varakļānu vidusskolas 9.-12.klašu skolēni varēja pēc savām interesēm piedalīties dažādās darbnīcās un apmeklēt lekcijas.

Vidusskolēnu iespaidi par Zinātnieku nakti:

“Zinātnes un skaistuma inovācijas” - jauki un interesanti reklamēja kosmētikas preces, ko ražo Ludzā, izmantojot mālus, dūņas, aļģes un sapropeli. Bija iespēja arī to testēt uz savas ādas. Evelīna 10.kl.

Man patika lekcijas par inovāciju jaunu pārtikas produktu radīšanā. Mēs degustējām spinātu groziņus, aļģu čipsus, kaņepju sēklas. Patika prezentācija par mūsdienu apģērba dizainu. Ance B. 10.kl.

Es pārbaudīju, kā ar savu domu spēku varu pārvietot naudu. Veicu uzdevumus, kur pēc attēla bija jāuzmin profesija un no makaroniem jāuzceļ pēc iespējas augstāks tornis. Rigonda 10.kl.

Man patika nakts orientēšanās pa RTA ēkām, kur vajadzēja meklēt cilvēkus, kuri staigāja ar prizmas gabaliņiem. Vēl mēs aprunājāmies ar studentiem no Indijas, kuri studē RTA. Patika lekcija par bezpilota lidaparātiem, jo varēja uzzināt daudz jauna. Jēkabs 11.kl.

Es lekcijā par droniem uzzināju par to izmaksām, videokvalitāti dronu kamerām, kā tos izmanto sacensībās. Roberts E. 10.kl.

Es uzzināju papildus informāciju par narkotikām un juristu profesijas darba noteikumiem. Jana 10.kl.

Visvairāk patika bezpilota lidaparātu prezentācija. Uzzināju, ka, lai vadītu dronu, vajadzīga licence. Interesanti bija Teslas spoles demonstrējumi. Rihards M. 11.kl.

Apmeklēju skolēnu komandu sacensības dažādu kokteiļu pagatavošanā, kurus varēja arī nogaršot. Artis K. 10.kl.

 

Šodien vārdadienas svin: Liāna, Lilija

Tuvākie pasākumi un svētki